Laxpaj

Table
  1. Recept: Laxpaj
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Servering:

Recept: Laxpaj

Ingredienser:

  • 200 g laxfilé
  • 1 rödlök
  • 150 g spenat
  • 200 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 150 g riven ost
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tina och skär laxfilén i mindre bitar.
  3. Stek laxen i olivolja tills den är genomstekt.
  4. Skär rödlöken i tunna skivor.
  5. Fräs rödlöken tills den mjuknar i samma stekpanna som laxen.
  6. Krama ur överflödig vätska från spenaten och tillsätt den till stekpannan.
  7. Blanda färskost, vispgrädde, och ägg i en skål.
  8. Tillsätt stekt lax, rödlök och spenat till skålen och blanda väl.
  9. Krydda med salt och peppar.
  10. Smörj en pajform och täck botten med pajdegen.
  11. Häll fyllningen över pajdegen och strö över riven ost.
  12. Baka i ugnen i cirka 30-35 minuter tills pajen har fått en gyllene brun färg.
  13. Ta ut pajen ur ugnen och låt den svalna något innan servering.

You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Servering:

Servera laxpajen varm som huvudrätt eller tillsammans med en sallad.

Krispig crudité
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up