Vitlöksstekt kyckling med rostade rotfrukter

Table
  1. Vitlöksstekt kyckling med rostade rotfrukter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Vitlöksstekt kyckling med rostade rotfrukter

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk timjan
  • Salt och peppar efter smak
  • 4 stora rotfrukter (t.ex. morötter, potatis och palsternacka), skurna i bitar

Gör så här:

  1. Börja med att förvärm ugnen till 200°C.
  2. Marinera kycklingfiléerna med vitlök, olivolja, paprikapulver, timjan, salt och peppar i en skål.
  3. Värm upp en stekpanna med lite olivolja och stek kycklingen på medelhög värme tills den är genomstekt och har fått en fin gyllene färg. Ta sedan ut kycklingen från pannan och låt den vila.
  4. I samma panna, tillsätt lite mer olivolja och stek rotfrukterna på medelhög värme tills de är mjuka och fått fin färg.
  5. Placera de stekta rotfrukterna runt kycklingen i en ugnsform och sätt in den i ugnen i cirka 15-20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och rotfrukterna är krispiga.
  6. Ta ut formen från ugnen och servera den vitlöksstekta kycklingen med de rostade rotfrukterna.
You may also be interested in:  Stuvad kokt potatis

Tips: Du kan också garnera rätten med färsk timjan eller persilja för extra smak och dekoration.

Rårörda lingon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up