Vitlöksstekt kyckling med rostade rotfrukter
Vitlöksstekt kyckling med rostade rotfrukter
Ingredienser:
- 4 kycklingfiléer
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk olivolja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk timjan
- Salt och peppar efter smak
- 4 stora rotfrukter (t.ex. morötter, potatis och palsternacka), skurna i bitar
Gör så här:
- Börja med att förvärm ugnen till 200°C.
- Marinera kycklingfiléerna med vitlök, olivolja, paprikapulver, timjan, salt och peppar i en skål.
- Värm upp en stekpanna med lite olivolja och stek kycklingen på medelhög värme tills den är genomstekt och har fått en fin gyllene färg. Ta sedan ut kycklingen från pannan och låt den vila.
- I samma panna, tillsätt lite mer olivolja och stek rotfrukterna på medelhög värme tills de är mjuka och fått fin färg.
- Placera de stekta rotfrukterna runt kycklingen i en ugnsform och sätt in den i ugnen i cirka 15-20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och rotfrukterna är krispiga.
- Ta ut formen från ugnen och servera den vitlöksstekta kycklingen med de rostade rotfrukterna.
Tips: Du kan också garnera rätten med färsk timjan eller persilja för extra smak och dekoration.