Enkel vegansk tacopaj

Table
  1. Enkel vegansk tacopaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Enkel vegansk tacopaj

Ingredienser:

  • 1 paket vegansk färs
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 paprika, tärnad
  • 1 burk kidneybönor, sköljda och avrunna
  • 1 burk majs, avrunnen
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tsk tacomix
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver (valfritt, för extra hetta)
  • 1 rulle färdig pajsdeg
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Rabarberkompott

Gör så här:

  1. Stek den hackade löken i lite olja tills den mjuknar.
  2. Tillsätt den pressade vitlöken och stek i ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt vegansk färs och stek tills den är genomstekt.
  4. Lägg i paprika, kidneybönor och majs. Stek i några minuter till.
  5. Tillsätt krossade tomater, tacomix, spiskummin, paprikapulver och eventuellt chilipulver. Blanda väl och låt koka upp.
  6. Krydda med salt och peppar efter smak.
  7. Sätt ugnen på 200°C.
  8. Tryck ut pajsdegen i en pajform och nagga botten med en gaffel.
  9. Fyll pajformen med fyllningen och fördela jämnt.
  10. Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter tills pajdegen är gyllene och fyllningen är bubblande.
  11. Ta ut från ugnen och låt vila i några minuter innan du serverar.
Japanska pannkakor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up