Rabarberkompott

Table
  1. Rabarberkompott - En frisk och somrig favorit
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Rabarberkompott - En frisk och somrig favorit

Ingredienser:

  • 500 g färska rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm nymald kardemumma

Gör såhär:

  1. 1. Skölj och skär rabarbern i små bitar.
  2. 2. Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt rabarberbitarna.
  3. 3. Rör om och låt sjuda under lock i cirka 5 minuter, eller tills rabarbern har mjuknat.
  4. 4. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och kardemumma. Rör om och låt koka i ytterligare 2-3 minuter.
  5. 5. Ta kastrullen från värmen och låt rabarberkompotten svalna.
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Den färdiga rabarberkompotten kan serveras varm eller kall. Den passar utmärkt som topping på yoghurt, glass eller pannkakor. Smaklig måltid!

Kladdkakemuffins banan & choklad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up