Yorkshire pudding


Table
  1. Recept på Yorkshire Pudding
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept på Yorkshire Pudding

Ingredienser:

  • 100 g vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • Smör eller olja för att smörja formen
You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Gör såhär:

  1. Vispa samman vetemjöl, mjölk, ägg och salt till en jämn smet.
  2. Låt smeten vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
  3. Värm ugnen till 220°C.
  4. Ta ut smeten ur kylskåpet och vispa den igen.
  5. Placera en ugnssäker form i ugnen och tillsätt en klick smör eller olja. Låt formen bli varm i ugnen i cirka 5 minuter.
  6. Ta ut formen ur ugnen och häll försiktigt över smeten.
  7. Ställ formen tillbaka i ugnen och grädda i cirka 20-25 minuter tills puddingen är gyllene och puffy.
  8. Ta ut den färdiga Yorkshire Puddingen från ugnen och servera genast.
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Tips:

  • För att få de bästa Yorkshire Puddingarna, se till att ugnen är ordentligt förvärmd och att smeten är riktigt ljummen när den hälls i den varma formen.
  • Servera Yorkshire Pudding som tillbehör till stekar eller med en god köttfärssås.
Japp - en lättlagad mousse
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up