Hot & cheesy poppers - friterade ostbollar med chili

Table
  1. Hot & Cheesy Poppers - Friterade ostbollar med chili
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Hot & Cheesy Poppers - Friterade ostbollar med chili

Ingredienser:

  • 400 g mozzarellaost i små bollar
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver (justera efter smak)
  • Olja för fritering
You may also be interested in:  Cupcakes

Gör så här:

  1. Doppa mozzarellaostbollarna i vetemjöl.
  2. Vispa ägget i en separat skål.
  3. Blanda ströbröd, salt, paprikapulver och chilipulver i en skål.
  4. Doppa vetemjöl-överdragna ostbollar i ägget, se till att de är helt täckta.
  5. Rulla dem i ströbrödsblandningen, se till att de är jämnt täckta.
  6. Upprepa steg 4 och 5 för extra crunchy poppers.
  7. Hetta upp oljan i en kastrull eller fritös till ca 180°C.
  8. Fritera ostbollarna i omgångar tills de blir gyllenbruna och krispiga, ca 2-3 minuter.
  9. Ta upp bollarna med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper för att få bort överflödig olja.
  10. Servera de varma och krispiga Hot & Cheesy Poppers med en dippsås eller som tilltugg på festen!
Ganache
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up