Veganska semlor

Table
  1. Veganska Semlor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Veganska Semlor

Ingredienser:

  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 dl rårörsocker
  • 2 dl havremjölk
  • 0.5 dl smält kokosolja
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk ättikssprit
  • Vispgrädde eller vispbar växtbaserad grädde
  • Ca 100 g mandelmassa
  • Florsocker för dekoration
You may also be interested in:  Klassisk pajdeg- grundrecept

Gör så här:

  1. Blanda mandelmjöl, rårörsocker, fiberhusk, vaniljsocker, kardemumma och bakpulver i en skål.
  2. Tillsätt havremjölk, smält kokosolja och ättikssprit till skålen och rör om till en deg.
  3. Forma degen till små bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda bullarna i ugnen på 200°C i cirka 12-15 minuter, tills de fått fin färg.
  5. Låt bullarna svalna helt.
  6. Skär av toppen på varje bulle och gröp ur insidan med en sked.
  7. Smula mandelmassan och blanda med lite av den utgrävda innehållet från bullarna och eventuellt lite havremjölk för att få en krämig fyllning.
  8. Fyll bullarna med mandelmassa-blandningen.
  9. Toppa semlorna med vispad grädde eller växtbaserad grädde.
  10. Lägg tillbaka toppen av bullarna och pudra över florsocker.
  11. Semlorna är klara att serveras och njutas!
Wallenbergare
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up