Saftiga färsbiffar med blomkålsmos

Table
  1. Saftiga färsbiffar med blomkålsmos
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Blomkålsmos:

Saftiga färsbiffar med blomkålsmos

Ingredienser:

  • 500g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja

You may also be interested in:  Krämig carbonara

Gör så här:

  1. 1. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i några minuter.
  2. 2. I en stor bunke, blanda ihop blandfärs, ägg, lök, vitlök, dijonsenap, basilika, timjan, salt och svartpeppar.
  3. 3. Tillsätt den svällda ströbrödsblandningen och blanda väl.
  4. 4. Forma blandfärsen till biffar av önskad storlek och form.
  5. 5. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
  6. 6. Stek biffarna i ca 4-5 minuter på varje sida, tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun yta.

Blomkålsmos:

  1. 1. Skär blomkålen i mindre bitar.
  2. 2. Koka blomkålen i saltat vatten tills den är mjuk och lätt går att mosa.
  3. 3. Häll av vattnet och lägg blomkålen i en skål.
  4. 4. Mosa blomkålen med en potatisstöt eller använd en mixer för ett finare mos.
  5. 5. Smaka av med salt och peppar.
You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Tips: Servera de saftiga färsbiffarna med blomkålsmos, kokta grönsaker och en god sås. Bon appétit!

Minitårta med fläder jordgubbar och vaniljmascarpone
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up