Saftiga färsbiffar med blomkålsmos
Saftiga färsbiffar med blomkålsmos
Ingredienser:
- 500g blandfärs
- 1 ägg
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1/2 dl ströbröd
- 1/2 dl mjölk
- 2 tsk dijonsenap
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 msk olivolja
Gör så här:
- 1. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i några minuter.
- 2. I en stor bunke, blanda ihop blandfärs, ägg, lök, vitlök, dijonsenap, basilika, timjan, salt och svartpeppar.
- 3. Tillsätt den svällda ströbrödsblandningen och blanda väl.
- 4. Forma blandfärsen till biffar av önskad storlek och form.
- 5. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
- 6. Stek biffarna i ca 4-5 minuter på varje sida, tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun yta.
Blomkålsmos:
- 1. Skär blomkålen i mindre bitar.
- 2. Koka blomkålen i saltat vatten tills den är mjuk och lätt går att mosa.
- 3. Häll av vattnet och lägg blomkålen i en skål.
- 4. Mosa blomkålen med en potatisstöt eller använd en mixer för ett finare mos.
- 5. Smaka av med salt och peppar.
Tips: Servera de saftiga färsbiffarna med blomkålsmos, kokta grönsaker och en god sås. Bon appétit!