Hemgjord koldskål

Table
  1. Hemgjord koldskål - En perfekt sommardessert
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Hemgjord koldskål - En perfekt sommardessert

Ingredienser:

  • 3 dl filmjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1-2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, saften
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Häll filmjölken i en skål.
  2. Tillsätt vispgrädden och rör om väl.
  3. Tillsätt socker, vaniljsocker, citronsaft och salt.
  4. Rör om tills allt är väl blandat.
  5. Ställ koldskålen i kylen i minst 1 timme för att svalna och mogna smakerna.

Hemgjord koldskål är en populär sommardessert i Danmark och på senare år har det också blivit en omtyckt dessert i Sverige. Den är fräsch, svalkande och passar utmärkt som efterrätt eller som mellanmål en varm sommardag. Desserten är väldigt enkel att göra och kräver minimal förberedelse.

Den hemgjorda koldskålen får sin unika smak från filmjölk, vispgrädde, socker, vaniljsocker, citronsaft och en nypa salt. Dessa ingredienser kombineras och bildar en krämig och syrlig dessert som passar utmärkt tillsammans med färska bär, t ex jordgubbar eller blåbär. Koldskålen kan även serveras med knapriga kanelsnäppor för att få en extra krispig och god konsistens.

You may also be interested in:  Potatismos (grundrecept)

Prova att göra din alldeles egna hemgjorda koldskål och njut av en läcker och uppfriskande sommardessert!

Risotto med kantareller och parmesan
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up