Souvlaki
Recept på Souvlaki
Ingredienser:
- 500 g kycklingbröst, skuret i bitar
- 1/4 kopp olivolja
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 msk färsk citronsaft
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk paprika
- 1/2 tsk salt
- nymalen svartpeppar, efter smak
Tillagning:
- Blanda olivolja, vitlök, citronsaft, oregano, paprika, salt och svartpeppar i en skål för marinad.
- Lägg kycklingbitarna i marinaden och rör om för att täcka dem helt. Marinera i kylskåpet i minst 2 timmar eller över natten för bästa smak.
- Värm upp grillen till medium-värme.
- Trä kycklingbitarna på spett och grilla dem i cirka 10-12 minuter, eller tills de är genomstekta och har fått fin färg.
- Servera souvlaki med pitabröd, tzatziki och färska grönsaker.
Notera: För en vegetarisk variant, kan du ersätta kycklingbröstet med tofu eller grönsaker som zucchini och paprika.