Souvlaki

Table
  1. Recept på Souvlaki
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept på Souvlaki

Ingredienser:

  • 500 g kycklingbröst, skuret i bitar
  • 1/4 kopp olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk färsk citronsaft
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 tsk salt
  • nymalen svartpeppar, efter smak

Tillagning:

  1. Blanda olivolja, vitlök, citronsaft, oregano, paprika, salt och svartpeppar i en skål för marinad.
  2. Lägg kycklingbitarna i marinaden och rör om för att täcka dem helt. Marinera i kylskåpet i minst 2 timmar eller över natten för bästa smak.
  3. Värm upp grillen till medium-värme.
  4. Trä kycklingbitarna på spett och grilla dem i cirka 10-12 minuter, eller tills de är genomstekta och har fått fin färg.
  5. Servera souvlaki med pitabröd, tzatziki och färska grönsaker.
You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Notera: För en vegetarisk variant, kan du ersätta kycklingbröstet med tofu eller grönsaker som zucchini och paprika.

Pintxos
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up