Pumpasoppa med sting

Table
  1. Pumpasoppa med sting
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Pumpasoppa med sting

Ingredienser:

  • 1 kg pumpa
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 röd chili
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk korianderblad (till garnering)

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök, vitlök, morötter och chili.
  2. Skär pumpaköttet i mindre bitar.
  3. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök, morötter och chili i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt pumpaköttet, spiskummin och paprikapulver i kastrullen.
  5. Häll i grönsaksbuljongen och låt soppan sjuda under lock i cirka 20 minuter eller tills pumpaköttet är genomkokt och mjukt.
  6. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare tills den är slät.
  7. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt vispgrädden. Rör om och låt den bli varm utan att koka.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera soppan varm och garnera med färska korianderblad.

You may also be interested in:  Brunsås

Tips:

  • Om du vill ha soppan ännu hetare kan du behålla fröna i chilin.
  • Servera med nybakat bröd eller krutonger för extra textur.
Chèvrepizza med grönkål
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up