Laxpasta à la Ella

Table
  1. Laxpasta à la Ella
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Laxpasta à la Ella

Ingredienser:

  • 200 g färsk laxfilé
  • 250 g färsk tagliatelle
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk torkad dill
  • Salt och svartpeppar efter smak

Tillagning:

  1. Koka tagliatelle enligt anvisningarna på förpackningen. När den är klar, häll av och ställ åt sidan.
  2. I en stor stekpanna, hetta upp olivolja på medelhög värme. Tillsätt schalottenlök och vitlök, och stek tills de är mjuka och genomskinliga.
  3. Tillsätt laxfilén i stekpannan och stek i cirka 5-6 minuter, eller tills den är genomstekt och börjar bli lätt brunad. Smula laxen med en gaffel medan du steker den.
  4. Tillsätt crème fraiche och grädde i stekpannan och låt det sjuda i cirka 2-3 minuter.
  5. Tillsätt citronsaft, torkad dill och riven parmesanost. Rör om tills osten smälter och såsen får en krämig konsistens.
  6. Smaka av med salt och svartpeppar efter smak.
  7. Servera den kokta tagliatellen med laxsåsen på toppen. Garnera gärna med färsk dill eller riven parmesanost.
You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

Tips:

  • För en extra twist kan du tillsätta några skivor färsk citron eller lite riven zestska från en citron i såsen.
  • Servera gärna med en fräsch sallad som sidorätt.

Lycka till och njut av din ljuvliga laxpasta à la Ella!

Knäckklubbor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up