Fläskkotlett med svampsås

Table
  1. Fläskkotlett med svampsås
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Fläskkotlett med svampsås

Ingredienser

  • 4 st fläskkotletter
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk sojasås
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Gör så här

  1. Salta och peppra fläskkotletterna på båda sidor.
  2. Tillaga fläskkotletterna i stekpanna på medelhög värme tills de är genomstekta och har en fin gyllenbrun yta.
  3. Skär champinjonerna i skivor och hacka löken.
  4. Smält smöret i en annan stekpanna och stek champinjoner och lök tills de blir mjuka och löken får en gyllenbrun färg.
  5. Tillsätt grädde, vatten, sojasås och dijonsenap i stekpannan med champinjoner och lök. Låt såsen sjuda i ca 5 minuter tills den tjocknar något.
  6. Smaka av såsen med salt och peppar efter smak.
  7. Servera fläskkotletterna med svampsåsen och njut!

Korv stroganoff med dijon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up