Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze
Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze
Ingredienser:
- 1 kg tjocka revben
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk riven färsk ingefära
- 4 msk hoisinsås
- 2 msk sojasås
- 2 msk honung
- 1 tsk sesamolja
- Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
- Förvärm ugnen till 180°C.
- Lägg revbenen i en stor ugnsfast form.
- I en skål, blanda ihop vitlök, ingefära, hoisinsås, sojasås, honung och sesamolja.
- Häll glazen över revbenen och se till att de är jämnt täckta.
- Salta och peppra efter smak.
- Täck formen med aluminiumfolie och stek i ugnen i cirka 1,5-2 timmar, eller tills revbenen är möra.
- Ta bort folien och öka ugnsvärmen till 220°C.
- Grilla revbenen i ytterligare 10-15 minuter, eller tills de har fått en härlig glasyr och är lätt krispiga.
- Ta ut revbenen från ugnen och låt dem vila i några minuter innan du serverar dem.
Servera de tjocka revbenen med ris eller potatis och en fräsch sallad. Njut!