Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Table
  1. Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Ingredienser:

  • 1 kg tjocka revben
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 4 msk hoisinsås
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk honung
  • 1 tsk sesamolja
  • Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 180°C.
  2. Lägg revbenen i en stor ugnsfast form.
  3. I en skål, blanda ihop vitlök, ingefära, hoisinsås, sojasås, honung och sesamolja.
  4. Häll glazen över revbenen och se till att de är jämnt täckta.
  5. Salta och peppra efter smak.
  6. Täck formen med aluminiumfolie och stek i ugnen i cirka 1,5-2 timmar, eller tills revbenen är möra.
  7. Ta bort folien och öka ugnsvärmen till 220°C.
  8. Grilla revbenen i ytterligare 10-15 minuter, eller tills de har fått en härlig glasyr och är lätt krispiga.
  9. Ta ut revbenen från ugnen och låt dem vila i några minuter innan du serverar dem.
You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Servera de tjocka revbenen med ris eller potatis och en fräsch sallad. Njut!

Enkel potatissallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up