Strutar med lingongrädde

Table
  1. Strutar med lingongrädde
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Strutar med lingongrädde

Ingredienser:

  • 200 g vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • Smör, till stekning
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. I en stor skål, blanda vetemjöl, socker och salt.
  2. Tillsätt mjölk och ägg i skålen och vispa till en slät smet.
  3. Värm upp en stekpanna på medelvärme och smält lite smör i pannan.
  4. Häll ca en deciliter av smeten i pannan och vänd pannan för att fördela smeten jämnt.
  5. Stek i cirka 2-3 minuter på varje sida tills struten får en gyllene färg.
  6. Upprepa processen tills all smet är använd.
  7. Låt strutarna svalna något och fyll dem sedan med lingonsylt.
  8. Vispa grädden tills den blir fast och servera den bredvid strutarna.
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Tips: För extra smak, kan du tillsätta en tesked vaniljsocker i smeten.

Ört- och senapsvinägrett
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up