Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås
Recept: Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås
Ingredienser:
- 600 g oxfilé
- 12 skivor parmaskinka
- 250 g champinjoner
- 1 st gul lök
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk smör
- 3 msk balsamvinäger
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Skär oxfilén i 4-6 cm tjocka skivor.
- Krydda med salt och peppar.
- Linda varje skiva oxfilé med två skivor parmaskinka.
- Stek oxfiléskivorna på medelhög värme i smör tills de fått fin färg på båda sidor.
- Ta ut köttet från pannan och låt det vila.
- Hacka löken och skiva champinjonerna.
- Fräs löken och champinjonerna i pannan tills de mjuknar.
- Häll i balsamvinäger och rör om.
- Tillsätt grädden och låt såsen puttra i några minuter tills den tjocknar.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera den parmalindade oxfilén med svampkrämen och njut!