Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

Table
  1. Recept: Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås

Ingredienser:

  • 600 g oxfilé
  • 12 skivor parmaskinka
  • 250 g champinjoner
  • 1 st gul lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 3 msk balsamvinäger
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Grillad entrecôte

Gör så här:

  1. Skär oxfilén i 4-6 cm tjocka skivor.
  2. Krydda med salt och peppar.
  3. Linda varje skiva oxfilé med två skivor parmaskinka.
  4. Stek oxfiléskivorna på medelhög värme i smör tills de fått fin färg på båda sidor.
  5. Ta ut köttet från pannan och låt det vila.
  6. Hacka löken och skiva champinjonerna.
  7. Fräs löken och champinjonerna i pannan tills de mjuknar.
  8. Häll i balsamvinäger och rör om.
  9. Tillsätt grädden och låt såsen puttra i några minuter tills den tjocknar.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Servera den parmalindade oxfilén med svampkrämen och njut!

Fylld grillad portabello med örtfärskost
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up