Grillad entrecôte

Table
  1. Recept: Grillad entrecôte
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Grillad entrecôte

Ingredienser:

  • Entrecôte - 500 g
  • Olivolja - 2 msk
  • Pressad vitlök - 2 klyftor
  • Flingsalt - efter smak
  • Nymald svartpeppar - efter smak

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda entrecôten genom att ta bort eventuellt överflödigt fett på kanterna.
  2. I en skål, blanda olivolja, pressad vitlök, flingsalt och svartpeppar.
  3. Häll marinaden över entrecôten och se till att den täcker både sidor. Massera marinaden försiktigt in i köttet.
  4. Täck köttet med plastfolie och låt marinera i kylskåpet i minst 1 timme, gärna längre.
  5. Grilla entrecôten över hög värme i cirka 3-4 minuter per sida för ett medium-rare resultat. Tiden kan variera beroende på tjockleken på köttet och din grill.
  6. Ta bort köttet från grillen och låt det vila i några minuter innan du skär det i skivor.
  7. Servera den grillade entrecôten direkt med önskade tillbehör, exempelvis en fräsch sallad och klyftpotatis.
You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

Tips: För att få en extra smakrik grillad entrecôte kan du använda en köttkrydda eller marinad efter eget val.

Pintxos
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.