Chili con carne med ris

Table
  1. Chili con carne med ris
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Chili con carne med ris

Ingredienser:

  • 500g nötfärs
  • 1 stor lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd paprika, skuren i tärningar
  • 1 grön paprika, skuren i tärningar
  • 1 burk kidneybönor, sköljda och avrunna
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • Salt och peppar efter smak
  • 3 dl kokt ris

You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Gör så här:

  1. Stek nötfärsen i en stor gryta tills den är genomstekt.
  2. Tillsätt lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter tills löken är mjuk.
  3. Tillsätt de skurna paprikorna och stek i ytterligare några minuter.
  4. Tillsätt kidneybönor, krossade tomater, chilipulver, spiskummin, paprikapulver, oregano, salt och peppar. Blanda väl.
  5. Låt grytan sjuda på medelvärme i cirka 30 minuter.
  6. Servera chili con carnen med kokt ris och njut!
Parmesanchips
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.