Daimtårta
Recept på Daimtårta
Ingredienser:
- 3 dl vispgrädde
- 200 g mörk choklad
- 150 g Daim, krossad
- 150 g smör
- 200 g karamelliserad mjölk
- 200 g digestivekex
Gör såhär:
- Smula digestivekexen fint och blanda med smält smör. Tryck ut blandningen i botten av en springform.
- Vispa grädden hårt och ställ åt sidan.
- Krossa Daimen grovt.
- Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugnen.
- Blanda den smälta chokladen med karamelliserad mjölk tills det blir en jämn smet.
- Vänd ner vispad grädde och Daim i chokladblandningen.
- Häll smeten över kexbotten i springformen och jämna till ytan.
- Ställ tårtan i kylen och låt den stelna i minst 4 timmar eller över natten.
- Ta ut tårtan ur formen och pudra över lite krossad Daim för dekoration.