Daimtårta

Table
  1. Recept på Daimtårta
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept på Daimtårta

Ingredienser:

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • 150 g Daim, krossad
  • 150 g smör
  • 200 g karamelliserad mjölk
  • 200 g digestivekex

You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Gör såhär:

  1. Smula digestivekexen fint och blanda med smält smör. Tryck ut blandningen i botten av en springform.
  2. Vispa grädden hårt och ställ åt sidan.
  3. Krossa Daimen grovt.
  4. Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugnen.
  5. Blanda den smälta chokladen med karamelliserad mjölk tills det blir en jämn smet.
  6. Vänd ner vispad grädde och Daim i chokladblandningen.
  7. Häll smeten över kexbotten i springformen och jämna till ytan.
  8. Ställ tårtan i kylen och låt den stelna i minst 4 timmar eller över natten.
  9. Ta ut tårtan ur formen och pudra över lite krossad Daim för dekoration.

Vitlöksstekt kycklingbröst
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up