Kladdmuffins

Table
  1. Recept: Kladdmuffins
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Kladdmuffins

Ingredienser:

  • 100g smör
  • 200g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Gör såhär:

  1. Smält smöret och chokladen i en kastrull på låg värme. Rör om tills det är smält och jämnt fördelat.
  2. I en stor skål, vispa äggen och strösockret tills det blir ljust och luftigt.
  3. Tillsätt chokladsmeten i äggvispet och blanda väl.
  4. Sikta i vetemjöl, vaniljsocker och salt. Blanda försiktigt tills allt är väl blandat.
  5. Förvara smeten i kylen i ca 30 minuter så att den svalnar och tjocknar något.
  6. Sätt ugnen på 175°C och klä muffinsformar med pappersformar.
  7. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem till ungefär 2/3.
  8. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter tills de fått en fast yta men är kladdiga inuti.
  9. Låt muffinsen svalna innan du serverar dem.
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Tips:

Servera kladdmuffinsen med en klick vispad grädde eller vaniljglass för extra lyxig smak.

Lumaconi med mozzarella och tomatsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up