Kycklingfilé med potatisgratäng

Table
  1. Recept: Kycklingfilé med potatisgratäng
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kycklingfilé med potatisgratäng

Ingredienser:

  • 4 stycken kycklingfiléer
  • 800 gram potatis
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 lök, finhackad
  • 50 gram riven ost
  • Smör för stekning
  • Olja för stekning
  • Salt och svartpeppar efter smak

You may also be interested in:  Janssons frestelse

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär potatisen i tunna skivor.
  3. Stek den finhackade löken och vitlöken i smör tills de är mjuka och genomskinliga.
  4. Tillsätt grädde, mjölk, salt och svartpeppar i lökblandningen och låt det koka upp.
  5. Lägg potatisen i en ugnsform och häll över såsen. Blanda väl.
  6. Strö över den riven osten på toppen.
  7. Placera kycklingfiléerna i en stekpanna med lite olja och stek dem på medelhög värme tills de är genomstekta.
  8. Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak.
  9. Placera stekpannan med kycklingfiléerna i ugnen tills osten på potatisgratängen har smält och fått en gyllene färg, och kycklingen är helt genomstekt.
  10. Serve the kycklingfiléer med potatisgratängen.
Zucchini- och quinoabiffar med fänkålstzatsiki i pitabröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up