Bakad potatis med skagenröra

Table
  1. Bakad potatis med skagenröra
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Bakad potatis med skagenröra

Ingredienser:

  • 4 stora potatisar
  • 200 g räkor
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk färsk citronsaft
  • 1 msk hackad dill
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Tvätta potatisarna noggrant och stick hål i dem med en gaffel.
  2. Linda varje potatis med aluminiumfolie.
  3. Placera potatisarna på en plåt och baka i ugnen på 200°C i ca 60 minuter, eller tills de är mjuka och genomkokta.
  4. Under tiden potatisarna bakas, blanda räkor, finhackad rödlök, majonnäs, crème fraiche, citronsaft och dill i en skål.
  5. Krydda skagenröran med salt och peppar efter smak.
  6. När potatisarna är klara, ta ut dem ur ugnen och låt svalna något.
  7. Skär ett snitt i varje potatis och fyll dem generöst med skagenröran.
  8. Servera de bakade potatisarna med extra dill som garnering.

You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Tips:

För att variera receptet kan du även tillsätta hackad gräslök eller färskpressad vitlök i skagenröran. Du kan även toppa de fyllda potatisarna med riven ost och gratinera dem i ugnen i några minuter för en krämig och ostig twist.

Saffranssemla
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up