Frityrsmet

Table
  1. Recept: Frityrsmet
    1. Ingredienser
    2. Tillagning
    3. Tips

Recept: Frityrsmet

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl kolsyrat vatten
You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Tillagning

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
  2. Tillsätt kolsyrat vatten och vispa tills smeten är slät och utan klumpar.
  3. Placera skålen med frityrsmeten i kylen och låt vila i cirka 30 minuter.
  4. Under tiden kan du förbereda de livsmedel du vill fritera, som t.ex. grönsaker eller fisk.
  5. Värm upp olja i en kastrull eller fritös till cirka 180°C.
  6. Doppa livsmedlet i frityrsmeten och se till att det är jämnt täckt.
  7. Fritera livsmedlet i den heta oljan tills det får en gyllene och krispig yta.
  8. Lyft upp livsmedlet med en hålslev och låt det rinna av på papper innan servering.
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Tips

  • Du kan använda frityrsmet till att fritera olika livsmedel som pommes frites, lökringar och kycklingbitar.
  • Se till att oljan är tillräckligt varm för att få en krispig yta utan att bränna livsmedlet.
  • Om du vill experimentera med smaksättningar kan du tillsätta kryddor eller örter i frityrsmeten.
Fårfiol med äppelsallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up