Mjölkfri pannkaka
Mjölkfri pannkaka
Ingredienser
- 2 dl havremjölk
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk socker
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 msk rapsolja
Gör såhär
- I en skål, blanda ihop havremjölk, vetemjöl, socker, bakpulver och salt.
- Tillsätt rapsoljan och rör om tills smeten är jämnt blandad.
- Värm upp en pannkakspanna och pensla den med lite olja.
- Häll ca 1/4 dl av smeten i pannan och vänd pannan så att smeten täcker hela ytan.
- Stek pannkakan på medelhög värme tills den fått fin färg på undersidan.
- Vänd pannkakan och stek ytterligare några minuter.
- Upprepa steg 4-6 med resterande smet.
Serveringstips
Servera de mjölkfria pannkakorna med färska bär och lönnsirap för en extra god smak.