Mjölkfri pannkaka

Table
  1. Mjölkfri pannkaka
    1. Ingredienser
    2. Gör såhär
    3. Serveringstips

Mjölkfri pannkaka

Ingredienser

  • 2 dl havremjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk rapsolja

Gör såhär

  1. I en skål, blanda ihop havremjölk, vetemjöl, socker, bakpulver och salt.
  2. Tillsätt rapsoljan och rör om tills smeten är jämnt blandad.
  3. Värm upp en pannkakspanna och pensla den med lite olja.
  4. Häll ca 1/4 dl av smeten i pannan och vänd pannan så att smeten täcker hela ytan.
  5. Stek pannkakan på medelhög värme tills den fått fin färg på undersidan.
  6. Vänd pannkakan och stek ytterligare några minuter.
  7. Upprepa steg 4-6 med resterande smet.

Serveringstips

You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Servera de mjölkfria pannkakorna med färska bär och lönnsirap för en extra god smak.

Ugnsstekt kalkon från Tomte-Lilla
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up