Enkel chokladglass

Table
  1. Enkel chokladglass
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Enkel chokladglass

Ingredienser:

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Gör så här:

  1. Blanda vispgrädde, socker och kakao i en kastrull och värm på medelhög värme tills det börjar bli varmt. Rör om så att sockret och kakao löses upp.
  2. I en separat skål, vispa äggulor och vaniljsocker tills det blir ljusare i färgen.
  3. Tillsätt den varma gräddblandningen i äggulorna i en långsam stråle medan du fortsätter att vispa konstant.
  4. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm på låg värme under omrörning tills den tjocknar något. Se till att det inte kokar!
  5. Ta av kastrullen från värmen och låt glassmeten svalna helt.
  6. Häll glassmeten i en ismaskin och kör enligt tillverkarens instruktioner tills glassen har nått önskad konsistens.
  7. Om du inte har en ismaskin, häll glassmeten i en plastbehållare med lock och frys i minst 4 timmar. Ta ut glassen och vispa den med en handmixer för att bryta upp iskristallerna varje timme, tills glassen har nått önskad konsistens.
  8. Servera och njut av din enkla chokladglass!

Coeur de filét Provencale
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up