Enkel chokladglass
Enkel chokladglass
Ingredienser:
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl socker
- 3 msk kakao
- 2 st äggulor
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Blanda vispgrädde, socker och kakao i en kastrull och värm på medelhög värme tills det börjar bli varmt. Rör om så att sockret och kakao löses upp.
- I en separat skål, vispa äggulor och vaniljsocker tills det blir ljusare i färgen.
- Tillsätt den varma gräddblandningen i äggulorna i en långsam stråle medan du fortsätter att vispa konstant.
- Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm på låg värme under omrörning tills den tjocknar något. Se till att det inte kokar!
- Ta av kastrullen från värmen och låt glassmeten svalna helt.
- Häll glassmeten i en ismaskin och kör enligt tillverkarens instruktioner tills glassen har nått önskad konsistens.
- Om du inte har en ismaskin, häll glassmeten i en plastbehållare med lock och frys i minst 4 timmar. Ta ut glassen och vispa den med en handmixer för att bryta upp iskristallerna varje timme, tills glassen har nått önskad konsistens.
- Servera och njut av din enkla chokladglass!