Fläskytterfilé i ugn
Recept: Fläskytterfilé i ugn
Ingredienser:
- 700g fläskytterfilé
- 3 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 st paprikor (olika färger), skivade
- 1 stor lök, skivad
- 1 dl vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda olivolja, vitlök, rosmarin, salt och svartpeppar i en skål.
- Gnid in fläskytterfilén med kryddblandningen och lägg den i en ugnssäker form.
- Fördela paprikor och lök runt omkring köttet i formen.
- Häll vatten i botten av formen.
- Täck formen med aluminiumfolie.
- Grädda i ugnen i ca 40-45 minuter, eller tills köttet är genomstekt och saftigt.
- Ta ut formen från ugnen och låt köttet vila i 5 minuter innan det skärs i skivor.
Servera fläskytterfilén tillsammans med grönsakerna och eventuellt en god sås. Smaklig måltid!