Fläskytterfilé i ugn

Table
  1. Recept: Fläskytterfilé i ugn
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Fläskytterfilé i ugn

Ingredienser:

  • 700g fläskytterfilé
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 st paprikor (olika färger), skivade
  • 1 stor lök, skivad
  • 1 dl vatten

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda olivolja, vitlök, rosmarin, salt och svartpeppar i en skål.
  3. Gnid in fläskytterfilén med kryddblandningen och lägg den i en ugnssäker form.
  4. Fördela paprikor och lök runt omkring köttet i formen.
  5. Häll vatten i botten av formen.
  6. Täck formen med aluminiumfolie.
  7. Grädda i ugnen i ca 40-45 minuter, eller tills köttet är genomstekt och saftigt.
  8. Ta ut formen från ugnen och låt köttet vila i 5 minuter innan det skärs i skivor.

Servera fläskytterfilén tillsammans med grönsakerna och eventuellt en god sås. Smaklig måltid!

Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up