Matcha latte

Table
 1. Zen och energi - Recept på Matcha Latte
  1. Ingredienser:
  2. Gör så här:

Zen och energi - Recept på Matcha Latte

Ingredienser:

 • 1 tsk matcha-pulver
 • 2 dl varm mjölk (valfri typ)
 • 1 tsk sötning (ex. honung, agavesirap eller socker)

Gör så här:

 1. Häll matcha-pulvret i en kopp.
 2. Tillsätt den varma mjölken och vispa ordentligt med en matcha-visp eller en sked.
 3. Blanda i sötning efter smak.
 4. Du kan gärna sila drycken om du vill undvika klumpar.
 5. Servera din Matcha Latte varm.

Fördelar med Matcha Latte: Matcha är en form av grönt te som har många hälsofördelar. Det är rikt på antioxidanter och kan ge dig en naturlig energikick utan att orsaka en krasch senare på dagen, som kaffe ibland kan göra.

Viktigt: Var noga med att inte använda för mycket matcha-pulver då det kan bli bittert. Anpassa sötningen och mängden matcha efter din egen smak.

You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Varför inte prova: Du kan också experimentera med olika mjölkalternativ som sojamjölk, mandelmjölk eller havremjölk för att anpassa receptet efter dina preferenser eller eventuella kostbehov.

Njut av din Matcha Latte!

Spaghetti alla puttanesca
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up