Spare ribs El Bulli-style

Table
  1. Spare ribs El Bulli-style
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Resultat:

Spare ribs El Bulli-style

Ingredienser:

  • 1 kg spareribs
  • 2 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
You may also be interested in:  Janssons frestelse

Tillagning:

  1. Förvärm ugnen till 180°C.
  2. Skär spareribs i mindre bitar och lägg dem i en stor ugnsfast form.
  3. I en skål, blanda olivolja, finhackad vitlök, paprikapulver, spiskummin, chiliflakes, salt och svartpeppar.
  4. Bred ut marinaden över spareribs, se till att alla bitar är täckta.
  5. Täck formen med aluminiumfolie och stek i ugnen i ca 2 timmar.
  6. Ta bort folien och stek i ytterligare 15-20 minuter för att få en krispig yta.
  7. Servera de saftiga och kryddiga spare ribs El Bulli-style med valfria tillbehör.

You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Resultat:

Spare ribs El Bulli-style är en fantastiskt smakrik och mustig rätt som kommer imponera på middagsgästerna. Marinaden gör köttet mört och ger det en härlig kryddighet. Perfekt för grillkvällar eller när du vill ha något extra på tallriken.

Krämig fläskytterfilé med pasta och sockerärtor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up