Seggoda fruktremmar

Table
  1. Recept på Seggoda fruktremmar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept på Seggoda fruktremmar

Ingredienser:

  • 500 g frysta bär (exempelvis hallon, jordgubbar eller blåbär)
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • Optionellt: saft från en halv citron

Gör så här:

  1. Tina och mixa bären tillsammans med vattnet i en blender eller matberedare.
  2. Häll bärmixen i en kastrull och tillsätt strösocker samt citronsaft om du vill ha en syrligare smak.
  3. Koka upp blandningen och låt den sedan sjuda på medelhög värme i cirka 30-40 minuter, eller tills den börjar bli tjock och geléaktig.
  4. Häll upp den tjocknade massan på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut den jämnt med hjälp av en spatel.
  5. Ställ in plåten i ugnen och låt fruktremmarna torka på låg temperatur, cirka 75-100°C, i ca 2-4 timmar tills de fått en fast konsistens.
  6. Ta ut plåten och låt fruktremmarna svalna helt innan du skär dem i remsor med en vass kniv.
  7. Servera och njut av dina hemmagjorda Seggoda fruktremmar!

Tips:

You may also be interested in:  Krämig pasta med räkor och vitlök

Om du vill experimentera med smaker kan du tillsätta finrivet citron- eller apelsinskal för extra fräschhet.

Saffransbiscotti
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up