Seggoda fruktremmar
Recept på Seggoda fruktremmar
Ingredienser:
- 500 g frysta bär (exempelvis hallon, jordgubbar eller blåbär)
- 2 dl vatten
- 1 dl strösocker
- Optionellt: saft från en halv citron
Gör så här:
- Tina och mixa bären tillsammans med vattnet i en blender eller matberedare.
- Häll bärmixen i en kastrull och tillsätt strösocker samt citronsaft om du vill ha en syrligare smak.
- Koka upp blandningen och låt den sedan sjuda på medelhög värme i cirka 30-40 minuter, eller tills den börjar bli tjock och geléaktig.
- Häll upp den tjocknade massan på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut den jämnt med hjälp av en spatel.
- Ställ in plåten i ugnen och låt fruktremmarna torka på låg temperatur, cirka 75-100°C, i ca 2-4 timmar tills de fått en fast konsistens.
- Ta ut plåten och låt fruktremmarna svalna helt innan du skär dem i remsor med en vass kniv.
- Servera och njut av dina hemmagjorda Seggoda fruktremmar!
Tips:
Om du vill experimentera med smaker kan du tillsätta finrivet citron- eller apelsinskal för extra fräschhet.