Bao buns med kyckling

Table
  1. Bao buns med kyckling
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Bao buns med kyckling

Ingredienser:

  • 450g kycklingbröstfilé
  • 8 bao-buns (frysta eller färska)
  • 1 röd lök, skivad
  • 1 morot, strimlad
  • 1/2 gurka, skivad
  • Handfull färsk koriander, hackad
  • 2 msk sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Snabba pizzabullar

Gör såhär:

  1. Steg 1: Torka av kycklingfiléerna med hushållspapper och skär dem i tunna skivor.
  2. Steg 2: Värm upp rapsoljan i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen tills den är genomstekt och gyllenbrun, cirka 5-7 minuter. Krydda med salt och peppar efter smak.
  3. Steg 3: Blanda den stekta kycklingen med sojasås och sesamolja i stekpannan. Låt det steka tills kycklingen är väl täckt med såsen, cirka 2 minuter. Ta sedan bort från värmen.
  4. Steg 4: Ånga eller återuppvärm bao-buns enligt de instruktioner som medföljer förpackningen.
  5. Steg 5: Fyll varje bao-bun med en sked kyckling och toppa med skivad lök, strimlad morot, skivad gurka och hackad koriander.
  6. Steg 6: Servera omedelbart och njut av dina läckra bao buns med kyckling!
Inbakad brie
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up