Krämig lövbiffspasta med salladsärtor och ruccola
Recept: Krämig lövbiffspasta med salladsärtor och ruccola
Ingredienser:
- 400g lövbiff
- 250g pasta (valfri sort)
- 150g salladsärtor
- 2 dl riven parmesanost
- 1 dl färsk ruccola
- 2 dl grädde
- 2 msk smör
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk torkad oregano
- Salt och peppar efter smak
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När den är klar, häll av och ställ åt sidan.
- Stek lövbiffen i smör i en het stekpanna tills den är genomstekt. Salta och peppra efter smak.
- Ta ut lövbiffen från pannan och lägg åt sidan. I samma panna, tillsätt lite mer smör och fräs vitlök och salladsärtor i ca 2 minuter.
- Tillsätt grädde och torkad oregano i pannan med salladsärtor och vitlök. Låt sjuda i 5 minuter tills såsen har tjocknat något.
- Tillsätt den kokta pastan till såsen i stekpannan och blanda väl. Låt allt bli genomvarmt.
- Rör sedan ner den rivna parmesanosten så att den smälter och ger såsen en krämig konsistens.
- Ta av stekpannan från värmen. Tillsätt den stekta lövbiffen och ruccola. Blanda försiktigt.
- Servera den krämiga lövbiffspastan med salladsärtor och ruccola genast. Garnera med färsk ruccola på toppen.