Krämig lövbiffspasta med salladsärtor och ruccola

Table
  1. Recept: Krämig lövbiffspasta med salladsärtor och ruccola
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Krämig lövbiffspasta med salladsärtor och ruccola

Ingredienser:

  • 400g lövbiff
  • 250g pasta (valfri sort)
  • 150g salladsärtor
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 dl färsk ruccola
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Hemmagjord mimosasallad

Gör såhär:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När den är klar, häll av och ställ åt sidan.
  2. Stek lövbiffen i smör i en het stekpanna tills den är genomstekt. Salta och peppra efter smak.
  3. Ta ut lövbiffen från pannan och lägg åt sidan. I samma panna, tillsätt lite mer smör och fräs vitlök och salladsärtor i ca 2 minuter.
  4. Tillsätt grädde och torkad oregano i pannan med salladsärtor och vitlök. Låt sjuda i 5 minuter tills såsen har tjocknat något.
  5. Tillsätt den kokta pastan till såsen i stekpannan och blanda väl. Låt allt bli genomvarmt.
  6. Rör sedan ner den rivna parmesanosten så att den smälter och ger såsen en krämig konsistens.
  7. Ta av stekpannan från värmen. Tillsätt den stekta lövbiffen och ruccola. Blanda försiktigt.
  8. Servera den krämiga lövbiffspastan med salladsärtor och ruccola genast. Garnera med färsk ruccola på toppen.
Stekt sej med citronsås och broccoli
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up