Klassiska kroppkakor

Table
  1. Klassiska kroppkakor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Servering:

Klassiska kroppkakor

Ingredienser:

  • 1 kg potatis
  • 300 g rimmat sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar

You may also be interested in:  Stekt torskrygg med medelhavssalsa

Gör så här:

  1. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten tills den är mjuk.
  2. Under tiden potatisen kokar, hacka löken och stek ihop med sidfläsket i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt.
  3. Häll av vattnet från potatisen och mosa dem ordentligt.
  4. Blanda i stekt sidfläsk och lök i potatismoset.
  5. Tillsätt vetemjöl, ägg, salt och vitpeppar. Blanda väl.
  6. Forma små bollar av smeten och lägg dem i kokande lättsaltat vatten.
  7. Koka kroppkakorna i ca 20-25 minuter eller tills de flyter upp till ytan.
  8. Ta upp kroppkakorna med hålslev och låt dem rinna av.

Servering:

You may also be interested in:  Rödbetssallad med äpple

Servera kroppkakorna varma tillsammans med lingonsylt och en klick smör. De traditionellt äts som huvudrätt.

Pannkaka utan ägg
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up