Lingonsylt

Table
  1. Lingonsylt
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Lingonsylt

Ingredienser

  • 500 g lingon
  • 250 g socker
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Tvätta lingonen och plocka bort eventuella blad och kvistar.
  2. Koka upp lingon och vatten i en kastrull.
  3. Tillsätt sockret och rör om väl tills det har löst upp sig.
  4. Låt sylten koka på medelvärme i ca 15-20 minuter eller tills den har tjocknat.
  5. Ta av kastrullen från värmen och låt sylten svalna.
  6. Häll upp den färdiga lingonsylten i rena burkar och förvara i kylskåp.
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Servera lingonsylten till köttbullar, pannkakor eller ostbricka. Smaklig måltid!

Grillade morötter med olika smaksättningar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up