Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp
Table
Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp
Ingredienser:
- 4 skivor kalvinnanlår, ca 150 g var
- 2 ägg
- 2 dl ströbröd
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- Smör att steka i
Tillagning:
- Krydda kalvinnanlåren med salt och svartpeppar.
- Vänd skivorna först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd.
- Stek schnitzlarna i smör på medelhög värme i ca 3-4 minuter per sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta.
- Ta upp schnitzlarna och låt dem rinna av på hushållspapper.
- Servera schnitzlarna med ansjovis- och kaprisdippen.
Ansjovis- och kaprisdipp:
Blanda följande ingredienser och smaksätt efter eget tycke:
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk ansjovis
- 2 msk kapris
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk pressad citronsaft
Njut av din vällagade Wienerschnitzel med en smakfull ansjovis- och kaprisdipp!