Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp

Table
  1. Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Ansjovis- och kaprisdipp:

Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp

Ingredienser:

  • 4 skivor kalvinnanlår, ca 150 g var
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Smör att steka i

Tillagning:

  1. Krydda kalvinnanlåren med salt och svartpeppar.
  2. Vänd skivorna först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd.
  3. Stek schnitzlarna i smör på medelhög värme i ca 3-4 minuter per sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  4. Ta upp schnitzlarna och låt dem rinna av på hushållspapper.
  5. Servera schnitzlarna med ansjovis- och kaprisdippen.

Ansjovis- och kaprisdipp:

You may also be interested in:  Rogan josh – Indisk lammgryta

Blanda följande ingredienser och smaksätt efter eget tycke:

  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk ansjovis
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk pressad citronsaft

Njut av din vällagade Wienerschnitzel med en smakfull ansjovis- och kaprisdipp!

Hemmagjord kaffeskrubb
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up