Knäckkola

Table
  1. Recept: Knäckkola
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Knäckkola

Ingredienser:

  • 500g strösocker
  • 200ml ljus sirap
  • 200ml grädde
  • 100g smör
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

  1. Smörj en bakform med smör eller använd bakplåtspapper.
  2. I en stor kastrull, häll i strösocker, ljus sirap, grädde och smör.
  3. Värm blandningen på låg till medelhög värme och rör om kontinuerligt tills smöret smälter och sockret löses upp.
  4. Låt blandningen sedan koka upp och fortsätt att koka i cirka 20-30 minuter, eller tills knäckkolan har nått en önskad konsistens. Rör om då och då för att undvika att det bränner i botten.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och rör i vaniljsocker.
  6. Häll den varma knäckkolan i den förberedda bakformen och låt den svalna helt innan du skär den i bitar.
  7. Förvara knäckkolabitar i en lufttät burk eller förpackning.
You may also be interested in:  Gulaschsoppa med köttfärs

Tips: För extra smak kan du tillsätta hackade nötter eller choklad i knäckkolan innan den kokas upp.

Enkel Janssons frestelse
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up