Matiga muffins med fetaost och tomater
Matiga muffins med fetaost och tomater
Ingredienser:
- 3 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 ägg
- 1 dl olivolja
- 2 dl mjölk
- 150 g fetaost, smulad
- 150 g körsbärstomater, halverade
Gör så här:
- Börja med att förvärm ugnen till 200 grader. Placera muffinsformar i en muffinsplåt eller smörj och bröa en vanlig muffinsplåt.
- I en stor skål blandar du vetemjöl, bakpulver, salt och svartpeppar.
- I en separat skål vispar du ägg, olivolja och mjölk tills det blir en jämn smet.
- Häll äggsmeten i den torra ingrediensblandningen och rör om tills allt är väl blandat.
- Tillsätt sedan smulad fetaost och halverade körsbärstomater. Rör om försiktigt för att fördela ingredienserna jämnt i smeten.
- Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem till ungefär 2/3 av formens höjd.
- Grädda muffinsen i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills de är gyllenbruna på toppen och genomgräddade.
- Ta ut muffinsen ur ugnen och låt dem svalna något innan servering.
Dessa matiga muffins med fetaost och tomater är perfekta som en lätt lunch eller som ett tilltugg på buffébordet. De är enkla att göra och smaken av kombinationen mellan den salta fetaosten och de saftiga körsbärstomaterna är underbar. Prova dem idag!