Smörfrästa morötter med vitlök och chili

Table
  1. Recept: Smörfrästa morötter med vitlök och chili
    1. Ingredienser
    2. Gör såhär
    3. Serveringstips
    4. Viktigt!

Recept: Smörfrästa morötter med vitlök och chili

Ingredienser

  • 500g morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar efter smak

Gör såhär

  1. Skala och skär morötterna i långa stavar.
  2. Finhacka vitlöksklyftorna och chili.
  3. Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme.
  4. Tillsätt vitlök och chili och stek i ca 1 minut tills det blir doftande.
  5. Lägg i morötterna i stekpannan och stek i ca 7-8 minuter, eller tills de blir mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.
  6. Krydda med salt och peppar efter smak.
You may also be interested in:  Bakad rotselleri i brynt smör

Serveringstips

Dessa smörfrästa morötter med vitlök och chili är ett perfekt tillbehör till både kött och fiskrätter. Servera dem som de är, eller toppa med färsk persilja för extra färg och smak.

Viktigt!

Var försiktig när du hanterar chilin och undvik att röra vid ögonen eller ansiktet efteråt för att undvika obehag.

Blåbärsmuffins med mindre socker
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up