Sommartårta med jordgubbar
Sommartårta med jordgubbar
Ingredienser:
- 4 dl vetemjöl
- 3 dl socker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g smör
- 4 ägg
- 2 dl mjölk
- 500 g färska jordgubbar
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk florsocker
Gör såhär:
- 1. Värm ugnen till 175°C.
- 2. Smörj och mjöla en rund bakform.
- 3. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en stor skål.
- 4. Tillsätt smält smör, ägg och mjölk till skålen och rör om till en jämn smet.
- 5. Häll smeten i den förberedda formen och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter, eller tills tårtan är gyllenbrun och genomgräddad.
- 6. Ta ut tårtan ur ugnen och låt den svalna helt.
- 7. Skär jordgubbarna i skivor.
- 8. Vispa grädden tills den är fast och tillsätt florsocker.
- 9. Dela tårtan i två bottnar med hjälp av en brödkniv.
- 10. Bred ett jämnt lager av vispad grädde på den undre tårtbotten och fördela jordgubbsskivor över grädden.
- 11. Lägg försiktigt på den övre tårtbottnen och täck sedan hela tårtan med resten av grädden.
- 12. Dekorera tårtan med färska jordgubbar.
- 13. Förvara tårtan kallt fram till servering.