Sommartårta med jordgubbar

Table
  1. Sommartårta med jordgubbar
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Sommartårta med jordgubbar

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 500 g färska jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
You may also be interested in:  Änglamat

Gör såhär:

  1. 1. Värm ugnen till 175°C.
  2. 2. Smörj och mjöla en rund bakform.
  3. 3. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en stor skål.
  4. 4. Tillsätt smält smör, ägg och mjölk till skålen och rör om till en jämn smet.
  5. 5. Häll smeten i den förberedda formen och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter, eller tills tårtan är gyllenbrun och genomgräddad.
  6. 6. Ta ut tårtan ur ugnen och låt den svalna helt.
  7. 7. Skär jordgubbarna i skivor.
  8. 8. Vispa grädden tills den är fast och tillsätt florsocker.
  9. 9. Dela tårtan i två bottnar med hjälp av en brödkniv.
  10. 10. Bred ett jämnt lager av vispad grädde på den undre tårtbotten och fördela jordgubbsskivor över grädden.
  11. 11. Lägg försiktigt på den övre tårtbottnen och täck sedan hela tårtan med resten av grädden.
  12. 12. Dekorera tårtan med färska jordgubbar.
  13. 13. Förvara tårtan kallt fram till servering.
Smördegspiroger med spenat och lök
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up