Pepparkaksrulltårta med färskost och lingon

Table
  1. Recept: Pepparkaksrulltårta med färskost och lingon
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Pepparkaksrulltårta med färskost och lingon

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 dl lingonsylt
  • 200 g färskost (t.ex. Philadelphia)
  • Pärlsocker till dekoration
You may also be interested in:  Whiskey sour

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 225 grader Celsius.
  2. Separera äggvitorna och äggulorna i två skålar.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
  4. Tillsätt strösocker till äggvitorna och fortsätt vispa tills det blir en blank och fast maräng.
  5. I en annan skål, vispa äggulorna lätt.
  6. Tillsätt äggulorna till marängen och blanda försiktigt.
  7. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlikor och ingefära i en separat skål.
  8. Sikta mjölblandningen över ägg- och sockerblandningen och vik ihop försiktigt.
  9. Häll smeten på en bakplåtspapperklädd plåt och jämna till den.
  10. Grädda i ugnen i cirka 7-8 minuter eller tills ytan är gyllenbrun.
  11. Vänd kakan upp och ner över ett annat bakplåtspapper som är strött med pärlsocker.
  12. Dra bort det första bakplåtspapperet och låt kakan svalna under det andra papperet.
  13. Vispa färskost lätt i en skål.
  14. Bred ett jämnt lager av lingonsylt över kakan, följt av ett jämnt lager av färskost.
  15. Rulla försiktigt ihop kakan från den kortare sidan till en rulle.
  16. Linda in rullen i plastfolie och låt den stå i kylskåpet i minst 2 timmar för att stelna.
  17. Skär rullen i skivor och servera.
You may also be interested in:  Senapssill

Tips:

  • Du kan dekorera pepparkaksrulltårtan med vispad grädde och lingon på toppen.
  • För extra smak kan du tillsätta en nypa kardemumma i kakan.
  • Servera tårtan som efterrätt vid julbordet eller som en festlig dessert till vilken festlighet som helst.
Rotsellerisoppa med bacon och champinjon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up