Ugnsstekt karré med smålökar och vin
Ugnsstekt karré med smålökar och vin
Ingredienser:
- 1 kg fläskkarré
- 300 g smålökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl rött vin
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar efter smak
- Färska örter (t.ex. rosmarin eller timjan) för dekoration
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och halvera smålökarna. Skala och finhacka vitlöken.
- Salta och peppra fläskkarrén runt om.
- Stek fläskkarrén runt om i en ugnssäker stekpanna på hög värme tills den får fin färg.
- Ta ut fläskkarrén och lägg den åt sidan. Sänk värmen till medelhög.
- Häll i olivoljan och stek smålökarna och vitlöken i stekpannan tills de mjuknar något.
- Tillsätt det röda vinet och låt det sjuda upp.
- Placera fläskkarrén i stekpannan med löksåsen och täck med lock eller aluminiumfolie.
- Låt karrén steka i ugnen i cirka 1,5 - 2 timmar, eller tills den är mört och genomstekt.
- Ta ut fläskkarrén från ugnen och låt den vila i 10 minuter innan du skär den i skivor.
- Servera med löksåsen och dekorera med färska örter.
Bon appétit!