Ugnsstekt karré med smålökar och vin

Table
  1. Ugnsstekt karré med smålökar och vin
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Ugnsstekt karré med smålökar och vin

Ingredienser:

  • 1 kg fläskkarré
  • 300 g smålökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl rött vin
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • Färska örter (t.ex. rosmarin eller timjan) för dekoration

You may also be interested in:  Grönkålschips

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och halvera smålökarna. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Salta och peppra fläskkarrén runt om.
  4. Stek fläskkarrén runt om i en ugnssäker stekpanna på hög värme tills den får fin färg.
  5. Ta ut fläskkarrén och lägg den åt sidan. Sänk värmen till medelhög.
  6. Häll i olivoljan och stek smålökarna och vitlöken i stekpannan tills de mjuknar något.
  7. Tillsätt det röda vinet och låt det sjuda upp.
  8. Placera fläskkarrén i stekpannan med löksåsen och täck med lock eller aluminiumfolie.
  9. Låt karrén steka i ugnen i cirka 1,5 - 2 timmar, eller tills den är mört och genomstekt.
  10. Ta ut fläskkarrén från ugnen och låt den vila i 10 minuter innan du skär den i skivor.
  11. Servera med löksåsen och dekorera med färska örter.
You may also be interested in:  Grynkorv

Bon appétit!

Picklad silverlök
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up