Lax med spenat grädde och parmesanost

Table
  1. Recept: Lax med spenat grädde och parmesanost
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Lax med spenat grädde och parmesanost

Ingredienser:

  • 4 stycken laxfiléer
  • 200 gram färsk spenat
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Skölj och skär spenaten i mindre bitar.
  3. 3. Stek spenaten i en stekpanna på medelhög värme tills den har mjuknat.
  4. 4. Tillsätt grädde och parmesanost. Rör om tills osten har smält och såsen har tjocknat något.
  5. 5. Smaka av med salt och peppar.
  6. 6. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form och salta och peppra dem.
  7. 7. Bred ut spenatgräddsåsen över laxfiléerna.
  8. 8. Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills laxen är genomstekt.
  9. 9. Servera varm med kokt potatis eller ris.
Lat rabarberpaj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up