Fläskpannkaka

Table
  1. Recept: Fläskpannkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Fläskpannkaka

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 200 g fläsk, tärnat
  • Smör till stekning
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, salt och hälften av mjölken i en skål. Vispa tills smeten är slät.
  2. Tillsätt resterande mjölk och ägg. Vispa igen till en jämn smet. Låt vila i cirka 15 minuter.
  3. Stek fläsket i smör i en stekpanna tills det är knaprigt och genomstekt.
  4. Häll ner smeten över fläsket i stekpannan. Fördela jämnt över hela pannan.
  5. Stek pannkakan på medelvärme i cirka 8-10 minuter på varje sida tills den är gyllenbrun och genomstekt.
  6. Servera varm med lingonsylt eller äppelmos.
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Tips:

  • Variera receptet genom att lägga till finhackad lök eller andra kryddor som muskot eller timjan i smeten.
  • Fläskpannkakan kan också serveras som en efterrätt med sylt och vispad grädde.

Aladåb på fläsklägg
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up