Tjälknöl på älg i saltlag med vin

Table
  1. Tjälknöl på älg i saltlag med vin
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Tjälknöl på älg i saltlag med vin

Ingredienser:

  • 1 kg älgknöl
  • 1 liter vatten
  • 100 g salt
  • 1 flaska rött vin
  • 2 morötter
  • 1 lök
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn

Gör så här:

  1. 1. Börja med att blanda vattnet, saltet och vinet i en stor kastrull
  2. 2. Skala och skär morötterna och löken i grova bitar
  3. 3. Lägg älgknölen, morötter, lök, lagerblad och svartpepparkorn i kastrullen med saltlaget
  4. 4. Sätt kastrullen på spisen och koka upp
  5. 5. Sänk värmen och låt det sjuda i cirka 2,5-3 timmar tills köttet blir mört
  6. 6. Ta upp köttet och låt det svalna något
  7. 7. Skär köttet i tunna skivor och servera
You may also be interested in:  Saffransglass

Detta recept på tjälknöl på älg i saltlag med vin är en läcker och smakrik rätt som passar utmärkt på vinterfesterna eller som en festlig middag. Den långa koktiden gör köttet mört och smakrikt. Servera gärna tjälknölen tillsammans med en god potatisgratäng och några fräscha grönsaker. Smaklig måltid!

Krämig pasta caprese
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up