Saffransglass

Table
  1. Recept på Saffransglass
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept på Saffransglass

Ingredienser:

  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 2 g saffran
  • 3 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Gör såhär:

  1. Steg 1: Blanda grädde, socker och saffran i en kastrull och värm på medelhög värme. Rör om tills sockret har lösts upp och saffranet har färgat grädden vackert gult.
  2. Steg 2: Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna i 10 minuter.
  3. Steg 3: Vispa äggulor och vaniljsocker i en skål tills det blir fluffigt.
  4. Steg 4: Häll försiktigt den svalnade gräddblandningen över äggulorna, samtidigt som du vispar konstant.
  5. Steg 5: Sila blandningen genom en finmaskig sil för att få bort eventuella saffranssönder.
  6. Steg 6: Häll smeten i en glassmaskin och låt den vara där tills konsistensen är som önskad (vanligtvis tar det cirka 30-45 minuter).
  7. Steg 7: Om du inte har en glassmaskin, häll smeten i en plastburk med lock och placera den i frysen. Rör om varje timme de första 3 timmarna för att undvika iskristaller och få en jämn konsistens. Låt sedan stå i frysen i minst 4-6 timmar eller över natten.
  8. Steg 8: När saffransglassen är färdig, servera den i skålar eller glassstrutar och njut av den underbara smaken!
Dijonsenapsvinägrett
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.