Potatispaket med brynt smör

Table
 1. Recept: Potatispaket med brynt smör
  1. Ingredienser:
  2. Gör så här:

Recept: Potatispaket med brynt smör

Ingredienser:

 • Potatis - 4 stora
 • Smör - 100 g
 • Färsk timjan - en näve
 • Flingsalt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

 1. Skrubba potatisarna noggrant och skär dem i tunna skivor.
 2. Brun smöret genom att smälta smöret i en kastrull på medelhög värme. Rör om kontinuerligt tills smöret får en gyllenbrun färg och doftar nötigt. Ta bort från värmen och sätt åt sidan.
 3. Förbered grillen genom att tända den och låta den bli varm. Om du inte har tillgång till en grill kan du också använda en ugn.
 4. Tillaga potatispaketet genom att placera de skivade potatisarna på ett ark aluminiumfolie. Ringla brynt smör över potatisarna och strö över färsk timjan. Salta och peppra efter smak. Vik ihop folien till ett tätt försigförslutet paket.
 5. Grilla eller baka potatispaketet i cirka 30-40 minuter tills potatisen är mjuk och har fått fin färg. Om du använder ugn, förvärm den till 200 grader Celsius och baka potatispaketet i cirka 30-40 minuter.
 6. Ta bort från grillen/ugnen och låt svalna något innan du serverar.
 7. Servera och njut av de läckra potatispaketen med brynt smör som tillbehör till dina favoriträtter.
You may also be interested in:  Kassler Hawaii

Detta recept på potatispaket med brynt smör är både enkelt och läckert. Potatisen får en härlig smak av det brynta smöret och den färska timjanen. Det fungerar perfekt som ett smaskigt tillbehör till olika maträtter, både på grillen eller i ugnen. Var noga med att hålla koll på tiden så att potatisen inte blir överkokt eller bränd. Ha en trevlig måltid!

Hemgjord ginger beer
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up