Hel grillad röding

Table
  1. Recept: Hel grillad röding
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept: Hel grillad röding

Ingredienser:

  • 1 hel röding
  • Olja
  • Citron
  • Färsk dill
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Skölj och rensa rödingen ordentligt.
  2. Skär ett par snitt diagonalt på båda sidor av fisken för att underlätta tillagningen.
  3. Pensla rödingen ordentligt med olja både invändigt och utvändigt.
  4. Salta och peppra fisken efter smak.
  5. Förvärm grillen till medelhög värme.
  6. Grilla rödingen på både sidor i cirka 5-7 minuter per sida, eller tills fisken är genomstekt och har en fin grillad yta. Var försiktig när du vänder fisken för att undvika att den går sönder.
  7. Servera den grillade rödingen varm med färsk dill och citronklyftor vid sidan om.
You may also be interested in:  Tacopaj

Tips:

För extra smak kan du marinera rödingen i en kryddig blandning med örter, vitlök och citronsaft innan du grillar den.

Coda alla Vaccinara Bräserad oxsvans på romerskt vis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up