Vaniljkräm

Table
 1. Recept på Vaniljkräm
  1. Ingredienser:
  2. Tillagning:
  3. Tips:

Recept på Vaniljkräm

Ingredienser:

 • 4 dl mjölk
 • 1 vaniljstång
 • 4 äggulor
 • 1 dl socker
 • 2 msk maizena

Tillagning:

 1. Skär vaniljstången på längden och skrapa ut fröna med en kniv.
 2. Häll mjölken i en kastrull och tillsätt vaniljstång och frön. Värm försiktigt under omrörning tills vätskan börjar koka.
 3. I en separat skål, vispa äggulor och socker tills det blir ljust och fluffigt.
 4. Tillsätt maizena till ägg- och sockerblandningen och blanda väl.
 5. Gradvis häll den varma mjölken över ägg- och sockerblandningen, ständigt rörande.
 6. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm på låg värme tills krämen tjocknar, fortsätt att röra hela tiden så den inte bränns vid botten.
 7. Ta av kastrullen från värmen och häll krämen i en ren skål. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp för att svalna helt.

Tips:

You may also be interested in:  Busenkel broccolisoppa

Vaniljkrämen kan användas som fyllning till pajer, krämfyllda biskvier eller som en läcker toppning till fruktdesserter.

Quesadillas med fyllning
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up