Apelsin- och pepparkakscheesecake

Table
  1. Apelsin- och pepparkakscheesecake
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Apelsin- och pepparkakscheesecake

Ingredienser:

  • 300g pepparkakor
  • 150g smör, smält
  • 500g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 3 stora ägg
  • 2 dl apelsinjuice
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Vispad grädde och färska apelsinklyftor för servering

Tillagning:

  1. Krossa pepparkakorna fint i en mixer eller i en plastpåse med hjälp av en kavel.
  2. Blanda de krossade pepparkakorna med det smälta smöret och tryck ut blandningen i botten av en springform. Ställ formen i kylen för att stelna.
  3. I en stor skål, vispa färskost och strösocker tills det är mjukt och krämigt.
  4. Tillsätt äggen, en i taget, och fortsätt vispa tills blandningen är slät.
  5. Rör i apelsinjuice, vaniljextrakt och rivet apelsinskal.
  6. Häll fyllningen över pepparkaksbotten och jämna till ytan.
  7. Grädda cheesecaken i förvärmd ugn på 175°C i ca 45-50 minuter, eller tills kanterna är fasta men mitten är lite "darrig".
  8. Ta ut cheesecaken från ugnen och låt den svalna helt i formen.
  9. Ställ sedan cheesecaken i kylen i minst 4 timmar, eller över natten, innan servering.
  10. Servera kakan kall med vispad grädde och färska apelsinklyftor.
You may also be interested in:  Hummus

Denna apelsin- och pepparkakscheesecake är det perfekta dessertalternativet för julbordet. Med smaken av pepparkakor och apelsin blir den garanterat en succé!

Broccolisallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up