Spansk tortilla

Table
  1. Recept: Spansk tortilla
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Smaklig måltid!

Recept: Spansk tortilla

Ingredienser:

  • 6 medelstora potatisar
  • 1 stor lök
  • 6 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 dl olivolja
You may also be interested in:  Koka ägg

Tillagning:

  1. Skala potatisarna och skär dem i tunna skivor.
  2. Skala och hacka löken.
  3. I en stor stekpanna, häll olivolja och värm upp på medelhög värme.
  4. Tillsätt potatisarna och löken i stekpannan och stek i cirka 10 minuter, eller tills potatisarna är mjuka och gyllenbruna.
  5. Under tiden, vispa äggen tillsammans med salt och svartpeppar i en skål.
  6. Häll de stekta potatisarna och löken över äggsmeten och blanda väl.
  7. Återgå till stekpannan och häll blandningen tillbaka i pannan.
  8. Stek på medelhög till låg värme i cirka 10-15 minuter, eller tills tortillan har stelnat och fått en gyllenbrun färg på botten.
  9. Vänd på tortillan genom att placera en tallrik på toppen av stekpannan och vända stekpannan upp och ner, så att tortillan hamnar på tallriken.
  10. Häll försiktigt tortillan tillbaka i stekpannan och stek den andra sidan i cirka 5-10 minuter, eller tills den är gyllenbrun.
  11. Servera varm eller kall och skär i klyftor eller tärningar.
You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

Smaklig måltid!

Gnocchi med tomat och mozzarella
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up