Rågbullar med kavringsmak

Table
  1. Rågbullar med kavringsmak
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rågbullar med kavringsmak

Ingredienser:

  • 3 dl rågmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kavringssmulor
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 2 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • Smör till pensling

You may also be interested in:  Picklad rödlök

Gör så här:

  1. 1. Blanda rågmjöl, vetemjöl, kavringssmulor, jäst, salt och socker i en bunke.
  2. 2. Värm vattnet och mjölken tills det blir fingervarmt, och häll sedan vätskan över mjölblandningen.
  3. 3. Arbeta degen smidig och låt den jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
  4. 4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den ytterligare några minuter.
  5. 5. Dela degen i 12 lika stora bitar och forma dem till bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  6. 6. Låt bullarna jäsa övertäckta i rumstemperatur i cirka 40-45 minuter tills de har dubblats i storlek.
  7. 7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. 8. Smält smör och pensla bullarna med det.
  9. 9. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter eller tills de har fått fin färg.
Potatisterrin 
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up